Osteopatia

 

L'osteopatia és una especialitat de la fisioteràpia que es caracteritza per realitzar el diagnòstic i el posterior tractament partint d'un punt de vista global sobre el pacient.
És un mètode de tractament que considera que la salut depèn de la interacció i la bona relació entre les diferents parts de l'organisme. 

L'objectiu és efectuar un diagnòstic i un tractament buscant la causa primària del dolor o motiu de consulta, no sols fent un tractament dels símptomes. S'examina al pacient en tot el seu conjunt. Es considera a la persona com un tot tant en la seva vessant física, química i emocional on l'estructura (anatomia) i la funció (fisiologia) són totalment interdependents.Al llarg d’una vida, ja des del naixement, rebem moltes agressions que poden ser:

• Traumàtiques
• Posturals o per sobrecàrrega
• Emocionals o per estrés
• Metabòliques (per l’alimentació, alcohol, medicaments, etc.)

El cos té la capacitat d’autoregular-se però, a vegades, no pot afrontar certes agressions i es produeixen restriccions de mobilitat en els diferents teixits (musculars, lligamentosos viscerals, etc) o en les articulacions.

Aquests bloquejos afecten al funcionament general del cos i poden manifestar-se amb dolor, contractures o alterant el funcionament dels diferents sistemes (nerviós, circulatori, digestiu, hormonal...)

El tractament osteopàtic es realitza a través de tècniques manuals sobre l'estructura, sobre el múscul i sobre el teixit connectiu per tal de restaurar l'equilibri mecànic global de l'individu. Per actuar sobre tots els teixits, s'utilitza un ventall molt ampli de tècniques de teràpia manual que l'osteòpata domina i ha après durant la formació de l'especialitat.
© 2013 Fisioespai.   Avís legal